Hoppa till innehåll

Utvecklande utflykter

februari 16, 2014

barnen tittarUtflykterna har kommit igång på förskolan och vi märker att barnen är nyfikna på att utforska sin närmiljö. Vägen från förskolan är spännande och målet är också spännande och på en utflykt kan det hända många spännande och intressanta saker. För att hjälpa barnen att minnas vad de har gjort har vi tagit bilder och korta filmer med läsplattan som vi sedan reflekterar kring tillsammans med barnen.

Filmerna och bilderna visas på storbildsskärm när vi är tillbaka på förskolan och barnen berättar vad de ser, vad som fångade deras intresse och vad som var intressant. Den konversationen använder vi sedan som underlag för att utmana barnen vidare vid nästa utflykt. Samtidigt får vi till en naturlig reflektion för barnen om nutid och dåtid.

Utdrag ur Läroplanen för förskolan 98/10: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation.

3 kommentarer leave one →
 1. Johnk24 permalink
  september 4, 2014 5:32 f m

  I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I am quite certain I’ll learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next! defgeaacegfd

 2. Johne793 permalink
  september 4, 2014 5:32 f m

  Fantastic website. A lot of useful information here. I’m sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your sweat! beedafakagdd

 3. september 4, 2014 5:33 f m

  This kind of game gives a real experience of dafcbgafeccadaef

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: