Hoppa till innehåll

Teaterprojekt utifrån en bok

februari 27, 2013

Vi har spelat bockarna Bruse sedan september 2012, barnen är väl förtrogna med berättelsen och är ivriga att få spela alla de olika rollerna om och om igen. Se även inlägget om bockarna Bruse under kategori Teater.

Nu har jag läst sagan om ”Petter och hans fyra getter” fyra gånger för barnen på vilan. Det är en bok med härliga bilder och texten är på rim. Några av barnen har då tittat på bilderna från boken om ”Petter och hans fyra getter” och kopplat ihop den med vår teater om bockarna Bruse. Samma barn har sedan frågat om vi kan spela upp en teater med de fyra getterna och om vi kan handla nya utklädningskläder. Petters getter är ju fyra stycken och dessutom olika färg vilket gör att vi inte kan använda samma kostymer som till bockarna Bruse som bara är vita.

Här börjar mitt arbete som pedagog. Vad vill barnen, vad intresserar dem och hur kan jag stötta dem i deras nyfikenhet? Det är detta arbete som jag kommer påbörja nu och försöka beskriva här på min blogg. Min tanke är att skapa inspiration till fler pedagoger att våga satsa på barnens tankar. Förhoppningsvis kan jag även visa på ett enkelt sätt att dokumentera som underlättar och tar minimalt med tid utanför barngruppen.

Fortsättning följer…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: