Hoppa till innehåll

Mer om barns dokumentation

maj 24, 2012

Jag förstår inte varför jag inte kommit på tidigare att barnen ska dokumentera verksamheten. Det är ju fantastiskt, man ser vad som fångar deras intresse och man kan använda det till att utvärdera aktiviteter, ofta mycket bättre än när man själv dokumenterar.

Igår skrattade jag högt när jag tittade igenom bilderna i kameran. Ett barn hade fotat när jag höll i vårt möte, och hon hade verkligen fått med allt! Jag var med på nästan alla foton, vilket är rimligt då jag pratade mest vid det mötet. Jag kunde se mig själv ha roligt och leva mig in i det vi gjorde, men också hyssja barn och säga till ett barn som störde en kompis. Vid ett tillfälle tittade vi alla, barnen och jag, mot dörren,där en kollega kom in och frågade mig något. Sedan blev det fokus på våra tio-kompisar och när vi räknade med dem. På några foton såg man barnen som var aktiva i det vi gjorde just då.

Det var roligt att se att barnen faktiskt tittade på mig (förutom när kollegan kom in) och såg intresserade ut. För jag introducerade en ny övning med långa och kort ord. Då kan jag anta att de tyckte utmaningen var rolig. En enda bild föreställde ett föremål, det fotot var på barnets mötesbok. Av det tolkar jag att mötesboken är något viktigt för barnet, som barnet tycker om att jobba med.

Jag kan säkert tolka, analysera, utvärdera och utveckla mycket, mycket mer av dessa bilder, det är det som gör dem så värdefulla. Att dessutom delegera uppgiften om att hålla i kameran till barnen gör ju att jag kan vara mer närvarande i det vi gör!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: