Hoppa till innehåll

Kotteteater

maj 8, 2012

Idag var vi ute så gott som hela dagen. Vi packade med lunch och begav oss ut i skogen. Under slutet av vår utflykt började vi samla på kottar, då kom jag på att jag skulle göra en liten teater för barnen. Jag ville fokusera på frågor som rör normer och värden eftersom dessa alltid är aktuella.

Jag döpte tre kottar och spelade upp olika dilemman med dessa. Jag valde frågor som barnen kunde känna igen från sin vardag på förskolan. Ett dilemma var detta: kotten Lennart är så glad över sina nya skor med Hello Kitty på. Men kottarna Gudrun och Anna-Lisa retar honom, för Lennart är en kottekille och kan inte ha rosa skor med Hello Kitty på. Här stoppade jag upp och frågade barnen vad de tyckte. Sen berättade jag vidare att Lennart är så ledsen nu och att han bara vill ha sina häftiga skor utan att bli retad. Sen fick barnen komma med förslag om hur kottarna skulle agera i fortsättningen och om hur de skulle bli kompisar igen.

Det var så häftigt att se barnens engagemang för kottarna och deras dilemman, och höra alla dessa funderingar och kloka tankar. Det enda jag tycker är viktigt att tänka på är att spela upp sådant som hänt i barngruppen tidigare så att det är aktuella frågor för barnen, som tas upp. Sen är det bara att köra på utan vare sig mycket planering eller speciellt material.

20120508-210332.jpg

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: