Hoppa till innehåll

Dockteater igen

april 13, 2012

Barnen har fortsatt sätta upp teatrar varje dag den här veckan. De har själva valt att spela upp kända sagor som Törnrosa och Snövit. Idag kom de till mig och ville ha hjälp med att skriva ner berättelsen innan den skulle spelas upp. Barnen berättade ivrigt och jag skrev och skrev. Jag blev mycket imponerad av deras förmåga att återberätta och komma ihåg. När väl teatern spelades upp försökte jag fota varje scen. När de spelat pjäsen två gånger för ett litet gäng barn frågade jag om de ville gå till datorn och använda bilder och text för att skapa en egen bok, och det ville de gärna!

Jag skrev och lade in bilderna från teatern och barnen valde färger, tittade på fotona och dikterade ibland. Därefter var det bara att skriva ut och plasta in, sedan hade vi en ny saga på fem sidor!

Jag har gjort sagor med barnen förr, där det kanske varit en lek som har observerats genom foto och text, och sedan satts ihop till en bok. Dessa böcker där barnen själva är med på något sätt blir mycket populära. Det är dessutom ett lätt sätt för att ge bekräftelse och stimulera fantasi, berättande och kreativitet.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: